2017. jan 24.

Szedjük a sátorfá(n)kat!

írta: Ajándék ötletelő
Szedjük a sátorfá(n)kat!

Közeleg gyermekünk szülinapja, névnapja vagy más ünnep, és szeretnénk meglepni valamivel, amitől tátva marad a kis szája. Felmerül ilyenkor a dilemma, hogy megvegyem-e a boltban a több tízezer forintba kerülő játékkonyhát, futóbiciklit, babaházat, lego készletet vagy rukkoljak elő valami egyedivel, amit én is elkészíthetek? Íme egy ajándékötlet, ami kis költségvetésből kihozható, és biztosan elkápráztatja csemeténket.

oh1w6d0_1_kicsi.jpg

 

Tapasztalatból tudom, hogy a gyereksátor megunhatatlan. A kislányom hónapok óta csak a sátorban alszik, ezen kívül remek bújócska hely, mindenféle játékra vagy bohócságra alkalmas.

kesz_sator_kicsi.jpg

Így készül a gyereksátor

Ahhoz, hogy sátrunk kibírja a gyermeki szertelenséget, stabilan kell állnia. Ezért a sátor vázát alkotó léceket ki kell fúrni a tetején, és szorosan összekötözni. A lécek szélességét érdemes úgy beállítani, hogy már előre lemértük, mekkora hely áll a rendelkezésünkre a gyerekszobában, ez adja a sátor méretét.

hand_made_teepee_lecek_kicsi.jpg

Ezután jöhet a sátor befedése anyagdarabokkal. Érdemes fedést hagyni az anyagok között, hogy a használat során ne keletkezzenek rések. A ráfedést ne felejtsük belekalkulálni, amikor kiszámoljuk, hogy mennyi anyagot vegyünk a méteráruban. Vékonyabb (10-20 cm) és vastagabb csíkokkal (30-40 cm) is bevonhatjuk a sátrat, ízlés szerint.

wrapping_fabric_kicsi.jpg

Az anyagokat rögzíthetjük kapocsbelövő eszközzel vagy akár ragasztópisztollyal is. Stabilabbá tehetjük, ha minden lécen szorosan körbehúzzuk, és mindegyikhez rögzítjük (itt is számoljunk többet az anyag hosszára).

how_to_glue_your_fabric_kicsi.jpg

Képek: www.thehandmadehome.net

Végül nincs más hátra, mint otthonossá, kuckóssá tenni a lurkónak. Szőnyegek, szőrök, takarók, párnák, csüngő-függő díszek, jöhet bármi, imádni fogják.  Így hát sátorra fel! :)

Andi

 

Ha nem jött meg a kedved, de személyre szabott, különleges ajándékot szeretnél, nézz szét nálunk: www.uzifa.hu

Szólj hozzá

szülinap névnap ajándék gyerekeknek kézzel készített DIY gyerek sátor